Nyårsafton 2012




Julklapp till oss vuxna!


JULAFTON!!
















Nytt från Glossy Box!!
Barnens julpyssel!
Nova v 38

En kväll på Liseberg









Helgen och tredje Advent!








Lördagens sysslor!
Barnen har varit ute och lekt i snön. Är riktigt kyligt ute!



Ingredienser
Vörtbröd
50 g | jäst |
---|---|
50 g | smör |
2 st | julmust en flaska á 33cl |
90 g | vört påse |
1 dl | russin |
1 msk | salt |
10 dl | rågsikt |
9 dl | vetemjöl special |
PENSLING
1 dl | kaffe |
---|---|
1 dl | strösocke |
Tillagning
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmusten och värm till fi ngervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt resten av degvätskan, vört, russin, salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig.
3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i bitar och forma dem till runda,släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem väl.
5. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
6. Sätt ugnen på 200°. Koka kaffe och socker i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Pensla bröden med kaffeblandningen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt bröden kallna på galler.
Lördagens sysslor!
Barnen har varit ute och lekt i snön. Är riktigt kyligt ute!



Ingredienser
Vörtbröd
50 g | jäst |
---|---|
50 g | smör |
2 st | julmust en flaska á 33cl |
90 g | vört påse |
1 dl | russin |
1 msk | salt |
10 dl | rågsikt |
9 dl | vetemjöl special |
PENSLING
1 dl | kaffe |
---|---|
1 dl | strösocker |
Tillagning
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmusten och värm till fi ngervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt resten av degvätskan, vört, russin, salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig.
3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i bitar och forma dem till runda,släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem väl.
5. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
6. Sätt ugnen på 200°. Koka kaffe och socker i en kastrull till en simmig lag. Låt kallna. Pensla bröden med kaffeblandningen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt bröden kallna på galler.
Pulkaåkning och Pepparkakshustillverkning



Julbord på Ikea och julpynt




