Brödbakning

Hej!
Har bakat lite bröd idag dessa blev det.
8 dl vetemjöl |
1 tsk salt |
4 tsk bakpulver |
100 gram smör |
3 dl mjöl eller filmjölk |
1 dl riven ost |
Tillagning
16 - 20 bullar1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna, gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och ost. Arbeta ihop till en deg.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en ca 1 1/2 cm tjock kaka. Ta ut runda bullar med mått och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
3. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem helst nygräddade.
Kommentarer
Trackback