Spenatsoppa och Nyttig Glass
Idag har jag provat 2 st nya recept äter Mycket Gi mat och kan vara roligt att variera sig och testa nya recept.
Från Jennys Matblogg:
Det här behöver du till 4 portioner:
500 gram spenat ( jag hade fryst )
1 gul lök
smör
5 dl vatten ( grädde – om du äter LCHF )
1 grönsaksbuljongstärning
3 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
salt och peppar
Till servering :
5 hårdkokta ägg
en klick creme fraiche
smörstekta snittar
Gör så här :
Finhacka löken och fräs i smöret, vänd ner spenaten och fräs den ett par minuter under omrörning. Tillsätt lite av vätskan och låt sjuda i fem minuter. Mixa sedan soppan slät.
Häll i resten av vätska, och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda upp och red ev. av soppan med philadelphiaost om du vill ha krämigare soppa.
Smaka av med salt och peppar.
Från Anna Skipper:
Ingredienser (2-3 portioner)
3 äggulor
3 dl ekologisk grädde
2 dl ekologisk yoghurt
2 dl bär
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Tillagning
Vispa grädde och äggulor var för sig.
Mixa bär och yogurt.
Vänd ned äggulor samt grädde i bärmixen.
Lägg ned i glassmaskin eller vänd ned i skål och sätt in i frysen.


Kommentarer
Trackback