5 Dagar i Skövde och Advent/JulMys

Godkväll!
Nu är allt uppackat, adventstjärnorna är uppe, kalendern klar, kylskåpet fyllt, tvättmaskinen är igång.
Har haft jätte myasiga dagar i Skövde med min familj, har även hunnit med att baka en massa julgodis. Nu börjar det även närma sig, drygt 4 veckor kvar tills Nova kommer!
Lite bilder från veckan:
Här har det bakats för fullt.
 
Sen fortsattes julmyset hemma.
f
 Nu blir det soffläge resten av kvällen.
 
Var även och hämta paketet från Glossybox så nu ska det testas:)
 
 
 

Mage v 35

Kort taget av Tuva!!


Lasange och Pepparkaksbak!

 
Blev Fredagslunchen!!
 
Nu på söndagsförmiddagen i detta väder blev det pepparkaksbak, men det mesta av degen åkte in i munnen!
 

Fars Dag och Middag

Godkväll!!
 
Har precis haft besök av Fam Kyhlberg, då vi bjöd på middag.
 
Bouef Bourginion
 

Recept för 4 port

ca 1 kilo grytbitar av nöt
smör att steka i
ca 150 g små steklökar
ca 100 g sidfläsk
1/2 pkt bacon
150 g champinjoner
2 msk mjöl
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 knippe färsk persilja
1 knippe färsk timjan
salt & peppar
5 dl rött vin
2-3 dl vatten
1 köttbuljongtärning

Bryn köttet i en gryta. Skala löken, skär bacon och sidfläsk i små bitar, skär champinjonerna i kvartar och låt dem fräsa med. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vin och vatten så det täcker köttet. Smula ner buljongtärningen, lägg i lagerblad och kryddor och pressa i vitlöken. Salta & peppra. Låt sedan stå och puttra på ganska svag värme i 1 1/2 timma, minst. Provsmaka köttet och låt det ev puttra lite till. Det ska vara mört!

 

Samt

Chokladig cheesecake med tryffeltäcke :
Du behöver:

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

 

Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör

 

Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen: Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den en kvart  innan den ska serveras.

(lånad bild)

 

Barnen har även firat sin pappa idag med frukost och ett halsband med allas namn på!

En mycket lyckad dag och slut på veckan. Snart är det dax för solsidan:)

 

 


Pepparkakor med ädelost smak av fikon!


Chicken Nuggets

Godkväll!!
 
Idag blev det hemmagjorda chicken nuggets!! Supergoda!
Panering

4 port:
ca 500 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl finriven parmesan (på påse!)
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
smör + olja att steka i

Basilikasås:
2 dl lätt creme fraiche
4 msk olja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt

Skär kycklingen i mindre bitar. Vispa ägget lätt med en gaffel. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen. Stek bitarna i en blandning av smör och olja tills de får fin färg. Kontrollera så kycklingen är genomstekt.

Kör basilika, olja, creme fraiche och salt i en mixer alt använd en stavmixer.

 
 

Bus eller Godis

Kvällens skörd!

Premiärbak för Lussebullar!

Ja jag vet att det är tidigt!! Men var så sugen på Lussebullar!
 
Vanliga lussebullar samt några med mandelmassa i...

 

RSS 2.0