Banankaka!!!

Nu ska det mumsas banankaka , några bananer som var på väg att springa iväg...


Gördesberg Gårdsbutik!

Nu har jag äntligen besökt Lindomes Gårdsbutik och inhandlat lite saker. Idag blir det wienerkorv och potatis!


En bra dag!

Hej!
Idag är en bra dag!! Allt bara flyter på har hunnit med mycket. I morse var jag med Tuva på Mulle.
Efter det åkte jag och handlade för i kväll kommer svärföräldrarna och sover över för dom åker till Usa i 3 veckor. Så en lista har dom fått med sig. Tänkte göra hemlagade köttbullar och potatismos m lingon och brunsås. Till efterätt blir det äppelpaj  m vaniljvisp.
 
Tuva satt och höstpysslade sammtidigt. Löven är så vackra nu på hösten.
 
Även spindlar har kommit in i vårat hus:)
Så nu blir det lite lugn och ro här hemma. Ha en bra kväll alla! Kram

Mina små HJÄRTAN!

 

Brödbakning

Hej!
 
Har bakat lite bröd idag dessa blev det.
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram smör
3 dl mjöl eller filmjölk
1 dl riven ost

Tillagning

16 - 20 bullar

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna, gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och ost. Arbeta ihop till en deg.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en ca 1 1/2 cm tjock kaka. Ta ut runda bullar med mått och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

3. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem helst nygräddade.

Spöken!

Är just nu på öppna förskolan och gör spöken:)


Veckan som varit!

Godväll!
 
Har inte varit hemma så mycket denna vecka i Onsdags åkte vi till Falkenberg och hälsade på hos svärföräldraran. Passade på då Hasse var bortrest med jobbet blev lite ompysslad och passade på att vila lite extra. I Torsdags åkte jag själv till Gekås och inhandlade de sista julklapparna, bebissaker och lite kläder så nu är allt sånt färdigt.
I fredags åkte vi hem efter lunch och Hasse kom hem på eftermiddagen, blev en lugn kväll och packade om för resan till Borås i Lördags då vi hälsade på en familj som vi träffade på under våran husvagns semester på Öland.
När vi kom dit började vi med en lunch för att ladda batterierna för att besöka ett ställe som heter Navet, där blev vi kvar i några timmar. Efter det åkte vi hem till dom för att avnjuta en god Middag med efterrätt. Barnen lekte för fullt och hade det jätte roligt. Kom hem idag innan lunch, packat upp, städat och fixat lite. Nu väntar middagen!!
Så denna vecka har gått väldigt fort..
 Ps Tuva har även tappat en tand! Så stolt!
 
 

Hej! Idag har hela familjen varit och sett Ice Age 4 på bio! När vi kom hem stod en påse med äpple vid dörren så jag gjorde en äpple kaka. Barnen har varit ute och cyklat och nu kr det dax att titta lite på barn program innan läggdags.


På kalas!!!

Mumsar gott!!


Bebis säng!


Nytt i Tuvas rum!


Bebusen!!!

Inte det lättaste att ta kort själv på magen! Nu i v 28


Present från Mannen!

Nostalgi parfymen åter i skåpet!


RSS 2.0