Bounty cupcakes till kalaset kanske??

Cupcakes
1 1 dl kokosflingor
75 75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 st ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
100 100 g smör
0.75 0.75 dl kokosmjölk
2.5 2.5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
2.5 2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 1.5 msk kallt kaffe
6 6 st bountystänger

Glaze
250 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 1.5 dl vispgrädde
2 2 msk honung
1 1 nypa flingsalt
1 1 msk smör
100 100 g philadelphiaost

Kokos till garnering

Gör så här

1. Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.

3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.

6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.

10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.

11. Låt svalna.

12. Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.

13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.

14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.

15. Spritsa glazen över cupcakesen.

16. Garnera med kokos


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0