New York Blueberry cheesecake

Såå god! Värt att testa.

1 Kaka Ingredienser

Kexbotten:

300 g

digestivekex

150 g

smör

Cheesecakesmet:

600 g

philadelphiaost

2,5 dl

kesella, 10%

1 dl

strösocker

1 dl

majsstärkelse

2 tsk

vaniljsocker

3 st

ekologiska ägg

1 dl

vispgrädde

200 g

vit kvalitetschoklad

1,5 dl

färska blåbär, (eller frysta)

Tillagning

"Det här är ett underbart originalrecept från en diner i New York. Till och med min amerikanska väninna säger att det är den godaste cheesecake hon har ätit. Dessutom är den väldigt enkel att göra. Servera den gärna kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar. Om kakan inte vill lossna från formen brukar jag ta en liten kniv och skära försiktigt längs med kanten."
1 kaka

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0