Banankaka med valnötter och choklad

Då det regnade hela förmiddagen, passade jag på att baka lite.
En nyttigare variant av banankaka.


Foto: Frida Wismar

Ingredienser

2 st ägg
50 g smör
1 dl kesella 10%
2 st bananer
6-8 st, torkade fikon eller dadlar
0.5 dl rårörsocker
1.5 dl dinkelvetemjöl
2 dl valnötter
0.75 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 msk hela linfrön
2 msk vetegroddar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Tillsätt smält smör, kesella, mosad banan, grovhackade fikon/dadlar och valnötter.

4. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ned dem i äggsmeten.

5. Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den, helst med sojamjöl (alternativt ströbröd).

6. Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 25-30 minuter, tills kakan har ”stannat”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0