Baguette Bakning!

Hej!!
Medans jag var och tränade hade Hasse satt igång och bakat!!

Degen på jäsning

Bakning pågår

Barne hjälpte gärna till.

Jäsning igen.

Klara!! Och jätte goda.

Följde detta recept med hade  lite andra mjölsorter.

Timglas Tid: ca 2 timmar
Portioner 4 stora baguetter

Ingredienser:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 5-6 dl lantbrödsmjöl, t ex 4 sädesslag
  • ca 8 dl vetemjöl

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°C. Häll över lite av vattnet över jästen och rör tills jästen den är upplöst. Häll över resten av vattnet och rör i olja, sirap och salt.

Arbeta sedan in mjölet. Använd gärna köksmaskin eller degkrokarna på elvispen. Låt jäsa under en bakhandduk ca 30 minuter.

 

Tag upp degen på bakbord och knåda igenom den. Dela i 4 delar och baka ut till 4 baguetter. Lägg dem på en plåt och låt jäsa under en bakhandduk ca 30 minuter.

 

Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 18 minuter. Lägg dem på galler och låt svalna under bakhandduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0