Brödbakning

Hej!
 
Har bakat lite bröd idag dessa blev det.
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram smör
3 dl mjöl eller filmjölk
1 dl riven ost

Tillagning

16 - 20 bullar

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna, gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och ost. Arbeta ihop till en deg.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en ca 1 1/2 cm tjock kaka. Ta ut runda bullar med mått och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

3. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem helst nygräddade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0